O czasopiśmie

NAJWIĘKSZE CZASOPISMO W POLSCE O ZDROWYM ŻYWIENIU, WYZNACZAJĄCE ISTOTNE TRENDY DIETETYCZNE

Czasopismo „Food Forum” to:

  • Największe w Polsce pismo dotykające najważniejszych tematów z dziedziny żywności i żywienia
  • Pismo tworzone przez największe autorytety medyczne i dietetyczne w kraju
  • Organizator największych nowatorskich kongresów żywieniowych
  • Tytuł dystrybuowany m.in. w sieciach salonów EMPIK
  • Artykuły "Food Forum" indeksowane są w bazie bibliograficznej SPORT, w Naukowej Bibliotece Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu.

Czytają nas:

  • Dietetycy i specjaliści żywności i żywienia w gabinetach, klinikach, centrach odchudzania, gabinetach kosmetycznych, centrach fitness, salonach odnowy biologicznej, klubach sportowych, placówkach zbiorowego żywienia, szkołach, przedszkolach, przedsiębiorstwach, jednostkach wojskowych, itp.
  • Konsumenci o wysokim poziomie świadomości żywieniowej.
  • Studenci i kadra naukowa na wydziałach związanych z żywnością i żywieniem, nauczyciele w szkołach o profilu gastronomicznym i spożywczym. 
  • Przedstawiciele działów marketingu i PR oraz menedżerowie i dyrektorzy ds. jakości w przedsiębiorstwach produkujących żywność.
  • Właściciele firm cateringowych i lokali gastronomicznych

W każdym z wydań pojawia się tematyka dotycząca:

  • suplementacji,
  • probiotykoterapii,
  • zdrowej żywności,
  • wyposażenia gabinetu dietetycznego,
  • diagnostyki i badań laboratoryjnych,
  • usług poradni dietetycznych.

Dlaczego warto nas czytać? Ponieważ w każdym numerze poruszamy takie zagadnienia jak:

  • przegląd najnowszych trendów żywieniowych,
  • opinie uznanych ekspertów,
  • wskazówki dotyczące prawidłowo zbilansowanych planów żywieniowych i diet,
  • wytyczne żywieniowe w przypadku niedoborów,
  • postępowanie żywieniowe w najczęstszych chorobach cywilizacyjnych,
  • dietoterapia w jednostkach chorobowych,
  • postępowanie żywieniowe dotyczące wszystkich typów alergii i nietolerancji pokarmowych,
  • zastosowanie diet eliminacyjnych, uszczelnianie jelita, probiotykoterapia,
  • budowanie świadomości żywieniowej i wskazanie zależności pomiędzy dietą a kondycją zdrowotną,
  • wpływ sposobu odżywienia na płodność,
  • zależność między odżywianiem kobiety w ciąży a zdrowiem dziecka,
  • żywienie dzieci i młodzieży – przykłady zbilansowanych diet,
  • suplementacja wspomagająca leczenie chorób,
  • przegląd najnowszych suplementów dostępnych na rynku,
  • efekty treningowe zależne od prawidłowo ułożonej diety,
  • zaburzenia mikrobioty w sporcie,
  • wytyczne dotyczące kształtowania sylwetki,
  • przedstawienie dwóch przeciwstawnych opinii  wybranych produktów żywieniowych,
  • sprawdzone i autorskie przepisy na zdrowe i niekonwencjonalne dania.

 

Organizujemy największe kongresy i konferencje żywieniowe w Polsce:

3.03.2017 KONFERENCJA WARSZTATOWA FOOD FORUM - Najtrudniejsze przypadki w gabinecie dietetycznym - praktyczne case study 

Podczas konferencji omówimy najbardziej skomplikowane i trudne do prowadzenia przypadki chorobowe, z którymi spotyka się dietetyk w swojej codziennej pracy. Na czynniki pierwsze rozłożymy dietoterapię, badania i suplementację w takich problemach jak:

- Hashimoto – praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych,

- zastosowanie diety low FODMAP,

- dieta ketogenna a leczenie zmian nowotworowych,

- zespół jelita nadwrażliwego przy skutecznym wsparciu probiotykoterapi i suplementacji

Takie wydarzenia to doskonała okazja, aby spotkać specjalistów zajmujących się wybranymi zagadnieniami żywieniowymi!

 

19.05.2018 III KONFERENCJA ŻYWIENIOWA - Dietoterapia. Alergie i nietolerancje pokarmowe, choroby cywilizacyjne - przełomowe doniesienia 

Największa w Polsce konferencja, poruszająca tematy dietoterapii w alergiach i nietolerancjach pokarmowych oraz w chorobach cywilizacyjnych. Dzięki zupełnie nowej formule konferencji i zaproszonym gościom (zagraniczni eksperci) zaprezentujemy przełomowe doniesienia, dotyczące metod leczenia i wprowadzanych schematów żywieniowych oraz interpretacji badań laboratoryjnych.

Każde wystąpienie eksperckie będzie zawierało opis przypadku lub danego schorzenia z przykładowym działaniem medycznym i dietetycznym.

Wybitni prelegenci z Polski i zagranicy poruszać będą tematy dotyczące:

- diagnostyki i leczenia chorób autoimmunizacyjnych,

- przełomowych doniesień, dotyczących alergii i nietolerancji pokarmowych,

- najnowszej probiotykoterapii i suplementacji,

- zalecanych badań laboratoryjnych wraz z analizą ich wyników,

Nowa, innowacyjna formuła konferencji sprawi, że każdy z Partnerów naszego wydarzenia będzie miał możliwość bezpośredniego kontaktu z najbardziej opiniotwórczymi osobowościami polskiej sceny dietetycznej oraz z największą ilością dietetyków, doradców żywieniowców i osób świadomych żywieniowo.

 

10.2018 KONFERENCJA WARSZTATOWA FOOD FORUM - Najtrudniejsze przypadki w gabinecie dietetyka – niemowlęta, dzieci i młodzież – praktyczne case study

Najtrudniejsze przypadki w gabinecie dietetyka – niemowlęta, dzieci i młodzież – praktyczne case study 

Podczas konferencji omówmy najbardziej skomplikowane i trudne do prowadzenia przypadki chorobowe dzieci, z którymi spotyka się dietetyk w swojej codziennej pracy. Na czynniki pierwsze rozłożymy dietoterapię, badania i suplementację w takich problemach jak:

- problemy diety eliminacyjnej u dzieci – co zamiast nabiału i glutenu, jak prawidłowo zbilansować posiłki dziecka?

- dieta w chorobie Leśniowskeigo-Crohna – praktyczne postępowanie dietetyczne z chorym dzieckiem,

- bezpieczne rozszerzanie diety niemowląt, mleka modyfikowane – analiza przypadków z gabinetów dietetycznych,

- dieta stymulująca odporność dziecka – przykłady jadłospisów, suplementacji i probiotykoterapii. 

Takie wydarzenia to doskonała okazja, aby spotkać specjalistów zajmujących się wybranymi zagadnieniami żywieniowymi!

 

Food Forum Casebook

Tylko Prenumeratorzy magazynu „Food Forum”, otrzymują do wybranych numerów – dodatek Food Forum Casebook. Dodatek zawiera pełne schematy planów żywieniowych i diet, w konkretnych jednostkach chorobowych. 

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań