Łaciaty grani i dwa nowe smaki serków wiejskich w rodzinie produktów Mlekpolu.

Informacje prasowe 15.04.2019

Do swojej bogatej oferty produktowej Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie wprowadza nowe serki wiejskie.  Grani naturalny, grani ze szczypiorkiem oraz dwa nowe smaki  serków wiejskich wkrótce dołączą do rodziny Łaciaty.

Serki wiejskie Mlekpol powstają z polskiego mleka od krów wypasanych na najczystszych łąkach Podlasia. Dzięki wyjątkowej recepturze, pozbawionej konserwantów i sztucznych dodatków serki wiejskie Łaciaty to idealne połączenie  naturalnych, różnej wielkości ziarenek twarożku zanurzonych w słodkiej śmietance. Konsumenci doskonale znają smaki produktów tej rodziny: naturalny, lekki oraz ich słodkie wariacje z truskawkami lub morelami. Do linii produktowej dołączą teraz Łaciaty z wiśniami oraz Łaciaty z jagodami. Serki wiejskie Mlekpolu otrzymały również nową szatę graficzną, a wprowadzone zmiany pozwolą w sposób bardziej czytelny odnaleźć przez konsumenta  smak  swojego ulubionego serka.

Kolejną nowością produktową są serki Łaciate grani, które pojawią się wkrótce na półkach sklepowych. Serek grani, podobnie jak serek wiejski,  to twarożek połączony ze słodką śmietanką. To właśnie zastosowanie w procesie produkcji drobnego twarożku odróżnia grani od serków wiejskich Mlekpolu, które znają konsumenci. Łaciaty grani dostępny będzie w wersji naturalnej oraz z dodatkiem szczypiorku.  Opakowania serków grani nawiązują wyglądem do całej rodziny produktów marki Łaciate. Serek grani jest wspaniałym pomysłem na zdrowy początek dnia lub szybką przekąskę. Serek Łaciaty grani ze szczypiorkiem, idealnie komponuje się z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami jako proste i sycące danie.

Serski Łaciate wiejski oraz grani nie zawierają glutenu i są  źródłem dobrze przyswajalnego białka, niezbędnego do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Wszystkie serki wiejskie Łaciate oraz grani opakowane są w praktyczne kubeczki  o pojemnościach 200 gramów, owocowe 150 gramów, a serek naturalny 500 gramów.

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań