Nowy makaron Podravka gotowy już w 2 minuty!

Informacje prasowe 21.03.2019

Podravka uzupełniła portfolio produktów o makaron 100% durum, którego ugotowanie zajmuje tylko 2 minuty. To pierwsza taka propozycja szeroko dostępna na rynku. Makaron dostępny jest w dwóch popularnych kształtach – świderki i spaghetti.

We współczesnym, zawrotnym tempie życia przyrządzania posiłków nie zawsze jest możliwe. Dlatego coraz chętniej korzystamy z możliwości, by to sobie ułatwić. Naprzeciw aktualnie panującemu trendowi „convenience” wychodzi Podravka, która jako pierwsza wśród wiodących producentów żywności, wprowadziła do sprzedaży makaron, gotowy już w 2 minuty.

 

Makarony Podravka „2 minuty” są typu włoskiego – zrobione w 100% z pszenicy durum, odmiany zawierającej mnóstwo białka, tłuszczów oraz witamin i składników mineralnych. Dzięki innowacyjnemu procesowi produkcji, czas gotowania al dente to jedynie 2 minuty. Mimo tak krótkiego czasu gotowania, produkt zachowuje pełnię smaku i wartości odżywczych oraz inspiruje do szybkiego i prostego przygotowywania różnorodnych potraw. 

 

Makarony Podravka „2 minuty” dostępne są w opakowaniach 500g w dwóch kształtach, najchętniej wybieranych przez polskich konsumentów – świderki (fusilli) i spaghetti. Obydwa doskonale pasują do przygotowania wielu potraw: od znanych śródziemnomorskich dań typu bolognese po różnego rodzaju zapiekanki czy makaronowe sałatki. Dla początkujących kucharzy lub tych najbardziej zabieganych sprawdzi się również kompozycja makaronu „2 minuty” np. z toskańskim sosem pomidorowym Podravka z czosnkiem i pietruszką.

Czasem wystarczy odrobina inspiracji: jak przygotować szybkie i proste spaghetti carbonara w prawdziwie włoskim stylu?

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g tartego parmezanu
  • 150 g pancetty lub wędzonego boczku
  • 250 g makaronu spaghetti „2 minuty”
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti ugotuj al dente, zgodnie z informacją na opakowaniu. Odlej pół szklanki wody, w której gotował się makaron, a następnie odcedź makaron. Jajka roztrzep widelcem, wymieszaj z parmezanem oraz odrobiną soli i pieprzu. Pancettę pokrój w kostkę i podsmaż przez kilka minut aż się zrumieni. Dodaj starty czosnek i smaż jeszcze przez kilkanaście sekund. Następnie dodaj makaron i wcześniej odlaną wodę. Podgrzewaj całość kilka minut. Patelnię zdejmij z ognia i dodaj masę jajeczną, mieszaj szybko tak, aby jajka nie ścięły się, a stworzyły kremowy sos. Na koniec delikatnie wymieszaj z natką pietruszki. Podawaj na ciepło posypane serem i natką pietruszki.

 

Więcej przepisów z wykorzystaniem produktów Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl.

Maksymalna rekomendowana cena półkowa:

Świderki  2 minute Podravka 500g: 3,99-4,39zł

Spaghetti 2 minute Podravka 500g: 3,99-4,39zł

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań