Mąka lniana marki Ol’Vita – naturalne bogactwo wartości oraz szerokie możliwości kulinarne

Informacje prasowe 19.03.2019

Mąka lniana marki Ol’Vita to niezwykle bogata odżywczo alternatywa dla tradycyjnej mąki. Ma delikatny smak i aromat, dzięki czemu doskonale nadaje się do wypieków wytrawnych i słodkich.

Mąka lniana Ol’Vita powstaje z częściowo odtłuszczonego siemienia lnianego brązowego. Jest 100% naturalna, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest to wyjątkowo wartościowa mąka przodująca pod względem składu i szerokich możliwości zastosowania.  Zawiera m.in.: wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, chrom, lecytynę oraz witaminy z grupy B. Jest bogata w aminokwasy egzogenne, takie jak leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan.  Mąka lniana zawiera błonnik, witaminę E oraz lignany, będące silnymi antyutlenia­czami.

Zawarte w mące składniki mają pozytywny wpływ na zdrowie i właściwą kondycję całego organizmu. Witaminy z grupy B są korzystne dla układu nerwowego oraz wspomagają procesy przemiany materii. Błonnik wspiera  prawidłowe funkcjonowanie jelit, natomiast śluzy charakterystyczne dla mąki lnianej i siemienia lnianego działają osłonowo na błony i wyściółkę przewodu pokarmowego. Kwasy tłuszczowe występujące w mące lnianej pomagają utrzymywać właściwy poziom cholesterolu we krwi i wspomagają właściwa pracę układu krążenia, natomiast lignany poprawiają gospodarkę hormonalną.

Mąka lniana Ol’Vita to aromatyczna, delikatna w smaku propozycja dla wszystkich osób, które nie tylko chcą zadbać o swoje zdrowie, ale także sięgnąć po nowe rozwiązania i możliwości kulinarne. Mąka lniana w połączeniu z mąką pszenną idealnie nadaje się do wszelkich wypieków wytrawnych i słodkich. Jest doskonała do chlebów, bułek, ciastek, muffinek, placków, a także naleśników. W 100 % nadaje się idealnie do tart i ciastek kruchych.  Ponadto świetnie zagęszcza zupy i sosy, wzbogaca kotlety i farsze. Sprawdza się też jako wartościowy, surowy dodatek do past kanapkowych, musli, jogurtów, zdrowych koktajli lub smoothie.  Co ciekawe, mąka lniana doskonale zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Dzięki zawartości śluzów świetnie scala ciasto.

Mąka Ol’Vita dostępna jest w wygodnym opakowaniu zamykanym strunowo, dzięki czemu łatwiej ją dozować i przechowywać, a także utrzymać jej świeżość na dłużej.

 

Marka: Ol’Vita

Pojemność: 250 g

Sugerowana cena: ok 6 zł

www.Ol’Vita.pl

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań