Wegetariańskie chilli z kuskusem izraelskim marki Halina, awokado i serem pleśniowym

Informacje prasowe 07.01.2019

Wegetariańskie chilli z kuskusem izraelskim marki Halina, awokado i serem pleśniowym to idealna propozycja smacznego i pożywnego obiadu.

Składniki (2 osoby):

•          1 woreczek kuskusu izraelskiego marki Halina (100 g)

•          1 awokado (lekko miękkie)

•          1/2 brokuła (ok. 200 g)

•          2 serki pleśniowe (po 100 g)

•          1/2 szklanki ciecierzycy marki Halina

•          1/2 puszki kukurydzy

•          100 g pomidorów

•          1 średnia papryka

•          papryczka ostra (ilość według uznania)

•          1 mała cebula

•          3 cm imbiru świeżego

•          4 ząbki czosnku

•          2 łyżeczki curry

•          1 łyżeczka kurkumy

•          2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

•          150 ml mleczka kokosowego

•          1 limonka

•          szczypiorek lub kolendra

•          2 łyżki oleju kokosowego (lub według preferencji)

•          sól, pieprz

Wykonanie:

1. Przygotuj ciecierzycę według zaleceń producenta – namocz i ugotuj.

2. Imbir, czosnek i cebulę obierz, drobno pokrój. Rozgrzej dużą patelnię, dodaj olej oraz pokrojone warzywa i smaż chwilkę do zeszklenia. Dodaj curry oraz kurkumę. Przesmaż przez ok. 1 minutę.

3. Dodaj ugotowaną ciecierzycę, kukurydzę, pokrojone pomidory i papryki oraz mleczko kokosowe i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszaj i duś pod przykrywką ok. 5 minut. Warzywa będą al dente, ale jeśli wolisz bardziej miękkie, gotuj dłużej. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem, curry oraz limonką.

4. W międzyczasie ugotuj kuskus według zaleceń producenta. Ugotuj też brokuł, najlepiej na parze.

5. Serki pleśniowe zgrilluj na patelni grillowej z obu stron, na średnim ogniu.

6. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, obierz ze skóry, pokrój i skrop limonką.

7. Ugotowany kuskus podawaj z sosem curry, serem, pokrojonym awokado oraz brokułem. Posyp szczypiorkiem lub kolendrą. Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, płatki śniadaniowe), BIO Halina (kasze BIO), Petit Crunch (ciastka wielozbożowe), Petit Lunch (dania 5 minut), Sotto (ryż, kasza jęczmienna, gryczana), Sugoi (ryż do sushi), Rani (ryż, kasza, strączki), Twój Błonnik.

„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)

ul. Wiertnicza 70

02-952 Warszawa, Polska

tel. : 022 651 79 04 do 07

fax.: 022 651 79 09

e-mail: sawex@sawexpl.com

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań