„Jemy eko” na sportowo

Informacje prasowe 13.09.2018
Już 15 września br. kampania „Jemy eko” powita uczestników sportowo-rodzinnego pikniku na błoniach PGE Narodowego w ramach Narodowego Dnia Sportu. Na ekologicznym stoisku zorganizowanym przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej czekać będą degustacje organicznych produktów i warsztaty z Katarzyną Bosacką, znaną dziennikarką telewizyjną, ekspertką zdrowego żywienia i entuzjastką żywności ekologicznej.
 
 
Piknik na błoniach PGE Narodowego w Warszawie jest największym wydarzeniem w ramach tegorocznej, szóstej już edycji Narodowego Dnia Sportu. Narodowy Dzień Sportu to ogólnopolska akcja społeczna skierowana do Polaków w każdym wieku, a jej celem jest propagowanie aktywności sportowej i zdrowego stylu życia. Zaplanowany na 15 września br. piknik będzie kulminacyjnym punktem akcji. Tego dnia błonia PGE Narodowego zamienią się w wielki plac treningowy dla całych rodzin z setkami dyscyplin sportowych, od sztuk walki, poprzez jogę, taniec, kajakarstwo, żeglarstwo, fitness, piłkę nożną i mniej znane dziedziny sportu, jak pumptruck czy brazylijska indiaca.  Poza treningami i dobrą zabawą, organizatorzy przygotowali szereg innych aktywności, aby wszyscy uczestnicy mogli zadbać o swoje zdrowie: porady dietetyków, trenerów i lekarzy czy seanse relaksacyjne w saunach i termach.

„Jemy eko” na najzdrowszym pikniku w Polsce

Kampania „Jemy eko” wpisuje się w ideę promowania zdrowej diety i aktywnego stylu życia, dlatego aktywnie włącza się w działania w ramach Narodowego Dnia Sportu. Na pikniku 15 września br. przygotowane będzie specjalne stoisko kampanii, zorganizowane przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej. W godzinach 12:00 – 17:00 uczestnicy pikniku będą mogli poznać certyfikowane produkty ekologiczne członków PIŻE, m.in. Poloniak, Bio Food czy Eko Wital, posmakować je, porozmawiać z ekspertami na temat właściwości odżywczych i prozdrowotnych produktów bio, posłuchać na czym polega rolnictwo ekologiczne oraz dlaczego powinniśmy wybierać tylko produkty certyfikowane, oznakowane ekoliściem. Gościem specjalnym na stoisku „Jemy eko” będzie Katarzyna Bosacka, znana wszystkim dziennikarka telewizyjna, prowadząca popularny program „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”.

Warsztaty z Katarzyną Bosacką

Uznawana przez Polki za autorytet w dziedzinie zdrowego żywienia, Katarzyna Bosacka od lat propaguje żywność organiczną, a jej zasługi w na rzecz edukacji ekologicznej i prozdrowotnej zostały wyróżnione Laurem Ekoprzyjaźni przez miesięcznik Ekonatura. Na stoisku „Jemy eko” Katarzyna Bosacka poprowadzi specjalne warsztaty w godzinach 12.00 – 13.30, podczas których wprowadzi uczestników w świat eko żywności oraz podpowie, na co warto zwrócić uwagę przy wyborze produktów. Pokaże uczestnikom jak mądrze wybierać produkty żywnościowe oraz jakie korzyści prozdrowotne i smakowe daje nam żywność organiczna.

Porady i warsztaty dietetyczne

Od godziny 12.00 na stoisku kampanii dostępna będzie dietetyczka, mgr Martyna Smolińska, z którą uczestnicy pikniku będą mogli odbyć indywidualne konsultacje oraz wziąć udział w warsztatach kulinarno-dietetycznych, które zostały zaplanowane na godz. 13.30. Podczas warsztatów skupimy się na zdrowych przekąskach dla osób aktywnych fizycznie, komponowanych z produktów organicznych. Wspólnie z Martyną Smolińską uczestnicy przygotują „kulki mocy” z masłem orzechowym oraz daktylami, które od razu będzie można zjeść i zyskać energię, by potrenować w ramach sportowych atrakcji przygotowanych na pikniku Narodowego Dnia Sportu.
Organizatorzy kampanii „Jemy eko” serdecznie zapraszają wszystkich chcących poznać świat zdrowej certyfikowanej żywności ekologicznej i przekonać się, jak wiele korzyści dla zdrowia całej rodziny dają produkty organiczne. Do zobaczenia już 15 września,  w godz. 12.00 – 17.00 na błoniach PGE Narodowego!

Więcej informacji na stronie www.jemyeko.com
***
Kampania „Jemy eko” jest finansowana przecz członków Polskiej Izby Żywności Ekologicznej oraz ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”.

Ewelina Roguska

Account Executive

Martketing & Communication Consultants

roguska@mcconsultants.pl

728397226

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań