SM MLEKPOL z portalem kulinarnym

Informacje prasowe 12.01.2018

Najlepszewkuchni.pl podbija sieć. Pasjonaci gotowania, nowicjusze w kuchni i wszyscy Ci, którzy chcą wykorzystywać dobry polski produkt w swoim menu mogą wpisać ten adres do listy „ulubione”.

Portal powstał po analizie badań dotyczących zachowań kulinarnych Polaków. Wiemy już jakie danie lubią najbardziej, które trendy kulinarne ich interesują oraz czego oczekują od nowoczesnego portalu kulinarnego. Na stronach najlepszewkuchni.pl znajdzie się łącznie 3000 przepisów w formie foto i video. Oczywiście jest to także miejsce, w którym chcemy promować naturalne, regionalne wyroby Mlekpolu – wszystkie powstałe na  bazie najlepszego polskiego mleka. Zaczynamy od śmietanek Łaciatych idealnie dopełniających dania zimowego menu.  – mówi Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM MLEKPOL w Grajewie.

Twórcy portalu Najlepszewkuchni.pl zwracają uwagę na potrzeby kulinarne trzech grup: osób gotujących dla rodziny, pasjonatów gotowania - eksperymentatorów, oraz grupy której zależy na przygotowywaniu posiłków szybko i jak najprościej. Dla każdej z nich przygotowano dedykowane funkcjonalności oraz treści.

Przepisy uzupełniono o informacje dotyczące  czasu przygotowania potrawy, możliwe warianty jej doprawienia oraz orientacyjny koszt jednej porcji. Strona jest interaktywna. Internauci mogą dodawać, komentować i oceniać przepisy oraz dzielić się nimi na swoich profilach społecznościowych. Można pochwalić się także własnymi zdjęciami dań przygotowanych według przepisów ze strony oraz dodać receptury swego autorstwa uzupełnione zdjęciami i materiałami video. Aktywności użytkowników będą punktowane.

Najbardziej aktywni użytkownicy co miesiąc otrzymają atrakcyjne nagrody. Razem ze stroną działa fanpage facebook.com/najlepszewkuchnipl.

Za projekt i budowę portalu odpowiedzialna jest agencja NuOrder specjalizująca się w działaniach digital i performance media.

O SM MLEKPOL

Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL w Grajewie to największy producent mleka i produktów mlecznych w Polsce.  Od lat niekwestionowany lider rodzimego mleczarstwa oraz jeden z dwudziestu największych przetwórców mleka w Europie. Jako pierwszy podmiot skupowy w Polsce SM MLEKPOL przekroczyła granicę 1,7 mld litrów skupionego mleka rocznie. To blisko 5 milionów litrów mleka dziennie od blisko 10 000 producentów.

Produkty MLEKPOL-u powstają w 12 nowoczesnych i wysoko wyspecjalizowanych zakładach produkcyjnych w : Grajewie, Zambrowie, Mrągowie, Kolnie, Sejnach, Bydgoszczy, Sokółce, Dąbrowie Białostockiej, Radomiu, Zwoleniu, Gorzowie Wielkopolskim i Suwałkach.

SM MLEKPOL w swojej ofercie posiada: mleko pasteryzowane i UHT, śmietany i śmietanki, napoje fermentowane, masło, twarogi, serki wiejskie i śmietankowe oraz sery żółte. Flagowymi markami są: Łaciate, Maślanka Mrągowska,  Milko, Mazurski Smak, Rolmlecz, Białe,

Ponad 30% wyrobów SM MLEKPOL jest eksportowanych do krajów Ameryki Południowej, Azji, Europy i krajów Dalekiego Wschodu. Zagraniczni odbiorcy doceniają jakość produktu oraz stabilność współpracy jaką zapewnia MLEKPOL.

SM MLEKPOL była wielokrotnie nagradzana i wyróżniana, w tym tytułem największego Pracodawcy Podlasia czy Perłą Polskiej Gospodarki.  Za swoje wyroby Spółdzielnia mleczarska MLEKPOL od wielu lat otrzymuje Złote Medale w konkursie Międzynarodowych Targów Poznańskich Polagra Food.  

W 2017 r., za Chłodnik warzywny MLEKPOL, oraz  nowość na rynku Serek Łaciaty do smarowania z suszonymi pomidorami. W tym samy roku mleko Łaciate świeże zdobyło wyjątkowy tytuł Najwyższej smakowitości, przyznany przez Polski Instytut Badań Jakości a mleko Łaciate UHT 2% powtórnie otrzymało tytuł Hit Handlu podobnie jak ser w plastrach Gouda 150 g. Marce Łaciate przyznano tytuł Superbrands 2018 i Superbrands Polaska Marka 2018.

MLEKPOL gwarantuje najwyższą jakość i naturalny smak produktów.

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań