Food Forum
O czasopiśmie
O redakcji
Bieżący numer
Współpraca
Kontakt
Prenumerata
Dodatki FF
Blogerzy Food Forum
Polecamy
Co zrobić by trening był jeszcze przyjemniejszy? Wypróbuj musli Mieszanka siłacza!
Nie tylko zawodowi sportowcy, ale wszyscy ludzie aktywni fizycznie muszą pamiętać, by dostarczać sobie w jedzeniu wszystkiego, co niezbędne do budowania siły. Odpowiednie proporcje odżywczych składników zapewniają gotowe mieszanki musli od Mixit.pl.
Tomasz Kępa
-
Mixit Polska
Zdrowe odżywianie
04.04.2018
KIEDY ŹLE REAGUJEMY NA TO CO JEMY
Miewasz migreny, czujesz ciągłe przemęczenie, a może borykasz się z problemami skórnymi? Przyjrzyj się bliżej temu co jesz. Mogą to być bowiem objawy świadczące o utajonej nadwrażliwości pokarmowej.
dr Patrycja Szachta
-
VitaImmun
Alergie i nietolerancje pokarmowe
27.03.2018
Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu.
Redakcja Food Forum
-
Forum Media
Zdrowe odżywianie
26.03.2018
II OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA "PSYCHIKA A DIETETYKA"
Już 19 maja w Łodzi odbędzie się II edycja konferencji PAD "Psychika a Dietetyka" organizowanej przez SKN Dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi przy współpracy z agencją eventową eletive sp. z o.o.
Redakcja Food Forum
-
Forum Media
Konferencje, kongresy, szkolenia
03.04.2018
Płatki bez glutenu - poznaj mieszankę Wujek Bezgluten lub skomponuj własną na Mixit.pl
Uwaga! 10% zniżki na pierwsze zamówienie z kodem „FoodForum“.
Tomasz Kępa
-
Mixit Polska
Alergie i nietolerancje pokarmowe
22.03.2018
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Brak słońca, ograniczony dostęp do świeżych warzyw i owoców, zanieczyszczenia powietrza to częste elementy towarzyszące zimie, które wpływają na funkcjonowanie organizmu. Dlatego wraz z rozpoczynającą się wiosną warto naturalnie wspomóc proces oczyszczenia organizmu dietą bogatą w owoce, warzywa i soki. Produkty te są dobrym źródłem antyoksydantów, które neutralizują wolne rodniki wspierając oczyszczanie organizmu. Czym są antyoksydanty oraz które warzywa, owoce i soki są ich dobrym źródłem, podpowiada dr Katarzyna Stoś, prof. nadzw. Instytutu Żywności i Żywienia.
Redakcja Food Forum
-
Forum Media
Alergie i nietolerancje pokarmowe
22.03.2018
FoodRentgen sprawdził: płatki śniadaniowe ekologicznych marek faktycznie są czyste!
Płatki śniadaniowe wolne od pestycydów i substancji słodzących to przede wszystkim płatki marek ekologicznych, ale są wśród nich także producenci bez tego typu certyfikatów. To dobra wiadomość. Okazuje się, że producenci się starają, a oznaczenia „bio” i „eko” w tym wypadku to nie tylko działanie marketingowe – mówią organizatorzy akcji FoodRentgen, którzy przebadali musli z polskich półek sklepowych.
Marzena i Marcin Galiccy
-
FoodRentgen
Edukacja żywieniowa
21.03.2018
Amerykańskie kanapki
Do ich zrobienia wystarczy kawałek pieczywa i składniki, które zostaną na nim umieszczone. Prostota przygotowania kanapek sprawia, że są popularne na całym świecie. Ale każdy naród „wynalazł” ich inne rodzaje. Dziś przyjrzymy się kanapkom amerykańskim. Bo to wbrew pozorom nie tylko hot dogi i hamburgery…
Redakcja Food Forum
-
Forum Media
Zdrowe odżywianie
17.03.2018
Marzec miesiącem świadomości raka jelita grubego
Rak jelita grubego to drugi pod względem zachorowalności nowotwór złośliwy w Europie. Jest też jednym z najczęściej występujących w Polsce i niestety zbyt późno wykrywanych…
dr n. med. Iwona Kozak-Michałowska
-
Synewo
Zapobieganie chorobom
16.03.2018
Suplementacja podjęzykowa czyli rewolucja: witamina D bez łykania tabletek!
Naturalna witamina D bez łykania tabletek. Skuteczna i wygodna.
Andrew Thomas
-
BetterYou
Suplementy
09.03.2018
poprzednia strona
Strona 2 z 90
następna strona
Zdrowe odżywianie
Konferencje, kongresy, szkolenia
Superfoods
Suplementy
Choroby dietozależne
Alergie i nietolerancje pokarmowe
Sport&Fit
Zapobieganie chorobom
Mama i Dziecko
Psychodietetyka
Edukacja żywieniowa
Zdrowa skóra
Najnowsze wydanie food forum
Food Forum - Kwiecień - Maj 2018 2(24)/2018
Pokaż wcześniejsze wydania
Zamów prenumeratę
POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY
Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik
INFORMACJE PRASOWE
20
kwi
Nowa technologia pozwala ograniczyć ilość odpadów żywnościowych spowodowanych wadliwymi opakowaniami
19
kwi
Czy gluten to mój problem? – rusza kampania Schär „Miesiąc bez glutenu”
18
kwi
Orient w misce Poke Bowl na wiosnę
17
kwi
Nestlé chce wprowadzić opakowania w 100% nadające się do recyklingu
13
kwi
Kup dzbanek w modnym odcieniu i oczyść swoje ciało na wiosnę. Tylko w piątek 13-go kwietnia oraz w sobotę cena bez VAT !!
Pokaż więcej informacji
Dodaj informację prasową
Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań
Współpraca
Prenumerata
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Zdjęcia udostępnia
fotolia.pl
×
Szukaj na portalu
Wpisz frazę, aby przeszukać portal: