Zdrowe jedzenie = smaczne jedzenie, a do tego bezglutenowe? Tak, to możliwe!

Zdrowe odżywianie 23.05.2018
Wspólne posiłki jednoczą ludzi. To idealna okazja do tego, by spędzić czas z najbliższymi. Warto zrobić to przy odżywczych, wartościowych posiłkach. Już samo ich przygotowanie również może zbliżać, a dla dzieci być świetną okazją do zabawy.

Kategoria bezglutenowej żywności Smart Nutrition powstała właśnie po to, by łączyć najbliższych przy tradycji wspólnego stołu, pełnego wartościowych pokarmów. Pokarmów, które można przygotować samemu lub z najbliższymi w zaciszu własnej kuchni, wtedy kiedy najdzie nas ochota i w dowolny sposób, np. z ulubionymi dodatkami.

Smart Nutrition powstało jako pełna smaku alternatywa dla osób nietolerujących glutenu, które do tej pory nie zawsze były zadowolone z produktów na rynku, a sama żywność bez glutenu pozostawiała wiele do życzenia. Smart Nutrition doceni też każdy, kto chce po prostu prawidłowo się odżywiać, wykorzystując mąki i ziarna najwyższej jakości.

A co dokładnie można znaleźć wśród produktów Smart Nutrition? Pachnące tradycją chleby do samodzielnego wypieku, krakersy z kwasami omega-3 i błonnikiem – idealne jako przekąska na spotkanie lub imprezę i kaszki, które w 3 minuty można przygotować w prawie każdych warunkach. Produkty mają różne smaki, dlatego nawet najbardziej wybredne kubki smakowe na pewno znajdą tutaj coś dla siebie. W odróżnieniu od innych nie chowamy naszych składów, bo naprawdę wiemy, że mamy się czym pochwalić.

Do przygotowania mieszanek chlebowych użyto ziaren stosowanych przez ludzkość od wieków. W każdym opakowaniu znajduje się praktycznie wszystko co potrzebne do wypieku, a samo przygotowanie chleba jest banalnie proste. Wystarczy dodać trochę drożdży i wody. Każdy chleb bezglutenowy Smart Nutrition jest wolny od soi, oleju palmowego czy laktozy. Klienci szczególnie upodobali sobie dodający energii chleb Energy z szałwią hiszpańską, chleb z białkiem i błonnikiem Bodyguard, chleb z suszonymi pomidorami i amarantusem Italian taste i chleb z ostropestem Detox.

Serowe panini z awokado

Składniki:

4 kromki ulubionego chleba Noble Health Smart Nutrition

kozi ser

2 plastry sera żółtego

kilka listków bazylii

1 dojrzałe awokado

1 ząbek czosnkusól

sok z cytryny

masło

 

Przygotowanie:

1. Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ.

2. Zblenduj miąższ i dodaj do niego posiekany czosnek oraz sól i sok z cytryny.

3. Tak uzyskaną pastę rozsmaruj na 2 kromkach chleba, a następnie połóż na nie kolejno: ser żółty, kawałki koziego sera, listki bazylii i na koniec zamknij kromką chleba.

4. Otrzymane kanapki posmaruj delikatnie masłem i smaż z dwóch stron na patelni grillowej, aż ser zacznie topnieć.

 

Krakersowe kanapeczki z jajkiem

Składniki:

ulubione Fit Crackers

2 rzodkiewki

dojrzałe awokado

szczypiorek

2 ugotowane jajkasól

 

Przygotowanie:

1. Przygotuj swoje ulubione Fit Crackers. Ja osobiście polecam krakersy z wodorostami Nori i makiem.

2. Pokrój na plastry ugotowane jajka, rzodkiewkę i awokado.

Ułóż plasterki na krakersach w kolejności jak na zdjęciu.

4. Posyp na wierzch poszatkowany szczypiorek i dopraw odrobiną soli.

 

Kaszka z jagodami i kiwi

Składniki:

kaszka z amarantusa Noble Health Smart Nutrition

2 garście świeżych jagód

1 kiwi

garść migdałów

1 łyżeczka wiórków kokosowych

 

Przygotowanie:

1. Przygotuj kaszkę z amarantusa według instrukcji na opakowaniu. Poczekaj aż ostygnie.

2. Rozgnieć 1 garść jagód i dodaj do kaszki. Zrób to samo z połówką kiwi. Wymieszaj.

3. Posyp z wierzchu kaszkę pozostałymi jagodami, drobno pokrojonym kiwi, wiórkami kokosowymi i migdałami.

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogą elektroniczną i telefoniczną w celach marketingowych, w szczególności w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

TAGI ARTYKUŁU: #Alergie pokarmowe, #Gluten, #Informacja prasowa, #Przekąski, #Zdrowe odżywianie

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań