KONGRES FOOD FORUM - PRZEŁOMOWE DONIESIENIA MEDYCZNE I DIETETYCZNE 19.05.2018 Warszawa

SIBO, BORELIOZA, ALERGIE I NIETOLERANCJE POKARMOWE, DIETOTERAPIA DŁUGOWIECZNOŚCI

Kongres Food Forum to jedyne wydarzenie w Polsce, w trakcie którego nowe wyniki badań, dotyczące dietoterapii najbardziej złożonych jednostek chorobowych, zaprezentują światowej klasy eksperci!

Dlaczego nie może Cię zabraknąć na Kongresie Food Forum?

 

  • Kongres FOOD FORUM to najważniejsze wydarzenie dietetyczne w Polsce - jedyna okazja, aby śledzić na bieżąco najnowsze doniesienia naukowe, dotyczące żywienia w specyficznych, aktualnie badanych na świecie, jednostkach chorobowych.
  • Wszystkie doniesienia medyczne i dietetyczne, które poznasz na kongresie, odnoszą się do schorzeń, najczęściej występujących w gabinecie dietetyka – eksperci krok po kroku zaprezentują nowatorskie metody ich leczenia i rozwieją wszystkie Twoje wątpliwości z nimi związane.
  • W trakcie Kongresu poznasz wyniki najnowszych badań, które otwierają pole do nowych, nieznanych dotąd metod diagnostycznych - zwiększysz skuteczność dietoterapii, które zalecasz swoim pacjentom, dobrze diagnozując problemy z którymi do Ciebie trafiają!
  • Przekonasz się, jak w świetle najnowszych badań, prowadzona przez Ciebie dietoterapia wpływa na farmakologiczne leczenie pacjenta – wrócisz z Kongresu z konkretnymi wskazówkami najwybitniejszych specjalistów z Polski i ze świata – zarówno dietetyków praktyków, jak i lekarzy medycyny.
  • Koniec z powierzchownym potraktowaniem tematów! W tym roku wykłady będą dłuższe, a każde zagadnienie dogłębnie przeanalizowane. Zmieniamy formułę Kongresu i w pełni dostosowujemy ją do oczekiwań uczestników poprzednich edycji.
  • NOWOŚĆ 2018! OTWARTA SCENA - specjalnie wydzielona część programu, w trakcie której prelegenci i uczestnicy wspólnie przedyskutują wątpliwości dotyczące najnowszych doniesień naukowych, dotyczących boreliozy. W tym roku nie zostaniesz po Kongresie z wątpliwościami i pytaniami. W tym roku wszystkie pytania padną na „Otwartej scenie”!
  • Specjalnie skomponowany dietetyczny lunch w foyer kongresowym to już nasza wizytówka – nie zabraknie go także w tej edycji. Podobnie jak okazji do rozmowy z innymi uczestnikami Kongresu, a także partnerami wydarzenia, którzy specjalnie dla Ciebie przygotowali wiele atrakcji i żywieniowych nowości.
  • Odwołuj się w swojej pracy do najwybitniejszych nazwisk świata dietetyki - po Kongresie otrzymasz certyfikat, potwierdzający zdobyte umiejętności, który podpiszą wszyscy prelegenci tegorocznej edycji.

Jakie doniesienia medyczne i dietetyczne przeanalizujemy szczegółowo w trakcie Kongresu?

 

  • Nowatorskie metody leczenia i dietoterapii przy SIBO u pacjentów z chorobami towarzyszącymi – jak leczyć SIBO u pacjentów z nadwagą lub przebywających na dietach wegańskich?
  • Przełomowe metody leczenia alergii i nietolerancji pokarmowych przy wsparciu celowanej probiotykoterapii i suplementacji – sprawdź jakie farmaceutyki rekomendują dzisiaj światowej klasy eksperci i dlaczego właśnie te.
  • Najnowsze badania, dotyczące diagnozy i żywienia w boreliozie i koinfekcjach – poznaj wspólne doświadczenia dietetyków i lekarzy, którzy od lat mierzyli się z wyzwaniem, jakim jest leczenie boreliozy
  • Najnowsze wyniki badań, dotyczące suplementacji kolagenem wyraźnie dzielą środowisko dietetyków i lekarzy. Jak rozpoznać kolagen dobry jakościowo, aby bezpiecznie stosować go u pacjentów, którzy trafiają do Twojego gabinetu, ponieważ chcą zatrzymać, a nawet cofnąć proces starzenia się organizmu. Czy to w ogóle możliwe? Poznaj trendy, który obserwują dietetycy na całym świecie!

Wystąpią dla Państwa m.in.: 

                                                                                                                                                

Zarezerwuj miejsce na najlepszych warunkach już teraz! http://choroby-cywilizacyjne.pl/ 

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogą elektroniczną i telefoniczną w celach marketingowych, w szczególności w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

TAGI ARTYKUŁU: #Alergie pokarmowe, #Choroby, #Dietetyka, #Jelita, #Kongres, #Probiotyki, #Profilaktyka zdrowotna, #Suplementy

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań