Zaproszenie na konferencję naukowo-szkoleniową pt: „Celiakia i co dalej?”

Poznański Oddział i Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej serdecznie zapraszają wszystkie osoby zainteresowane tematyką celiakii i diety bezglutenowej na konferencję naukowo-szkoleniową pt: „Celiakia i co dalej?”

Konferencja odbędzie się w Poznaniu 21.10.2017 (sobota) w Collegium da Vinci przy ul. Kutrzeby 10 (piętro 3). W programie m. in.: wykłady specjalistów z dziedziny medycyny, dietetyki oraz psychologii.

Wstęp na konferencję jest bezpłatny, ale obowiązują zapisy pod adresem: k.sadownik@celiakia.pl. Każde zgłoszenie zostanie potwierdzone mailem zwrotnym. W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących konferencji prosimy pisać na adres: poznan@celiakia.pl

Pierwszeństwo udziału mają członkowie Stowarzyszenia

PROGRAM KONFERENCJI
 

  • 09:00 – 10:00  Rejestracja uczestników
  • 10:00 – 10:15   Powitanie uczestników – Bartosz Drozd, Poznański Oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
  • 10:15 – 11:15    „Dieta bezglutenowa w leczeniu chorób przewodu pokarmowego” – dr n. med. Iwona Bączyk, gastroenterolog, pediatra, Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu
  • 11:15 – 11:30    „Jak świadomie żyć z celiakią. Monitorowanie diety bezglutenowej” – Marek Witkowski, Euroimmun Polska
  • 11:30 – 12:00   Przerwa kawowa
  • 12:00 – 12:30  „Życie na diecie bezglutenowej w Polsce, działalność Stowarzyszenia” – Małgorzata Źródlak, Prezes Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
  • 12:30 – 13:00  „Bezglutenowa kuchnia w praktyce” – Grażyna Konińska, dietetyk, Wiceprezes Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
  • 13:00 – 13:30   „Analiza diety bezglutenowej pod kątem wartości odżywczych i wpływu na kondycję organizmu” – Agnieszka Pompecka, dietetyk, pedagog zdrowia, poradnia Mój Dietetyk
  • 13:30 – 14:30   Obiad bezglutenowy dla uczestników konferencji
  • 14:30 – 15:00   „Czym karmić jelita?” – Daria Jaroszewska, dietetyk z poradni psychodietetycznej Zachowaj Zmianę
  • 15:00 – 15:10   „Probiotyki bez glutenu” – Marta Kliber-Jasik, Pharmabest
  • 15:10 – 15:20   „Probiotyki bez glutenu” – Karolina Wajnor, Sanprobi
  • 15:40 – 16:10   „Diagnoza celiakii u dzieci i dorosłych – jak zmienić nawyki żywieniowe?” – Sandra Zakrzewska – psycholog z poradni psychodietetycznej Zachowaj Zmianę
  • 16:10 – 16:30   Dyskusja, zakończenie konferencji

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

TAGI ARTYKUŁU: #Konferencja, #Kongres, #Warsztaty, #Witaminy, #Zdrowe odżywianie

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik
Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań