Instytut Żywności i Żywienia ma zaszczyt zaprosić na bezpłatną konferencję szkoleniową

Konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży zbożowo - piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej organizowaną w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego – upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych”.
Dlaczego warto?
Nasze spotkanie to wykłady ekspertów prezentujących wiedzę z dziedziny
żywności i żywienia skierowane specjalnie do Państwa branży,
a przede wszystkim to możliwość rozmów na temat aktualnych problemów
związanych z reformulacją produktów spożywczych.
Konferencja odbędzie się 12 października 2017 r.
w siedzibie Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie,
ul. Powsińska 61/63, sala 7 (parter),
w godz. 10:00 - 16:00 (rejestracja od godz. 9:00)
Do zaproszenia dołączamy program konferencji.
Więcej informacji na stronie:
ncez.pl/informacje-dla-producentow-zywnosci/szkolenia/konferencja-pazdziernik
Prosimy o przesłanie zgłoszenia 2 osób do dnia 21 września 2017 r. na adres:
Katarzyna Sokołowska, konferencjanpz4@izz.waw.pl, tel: 22 55 09 799
 
PROGRAM KONFERENCJI 12 PAŹDZIERNIKA 2017 r.
Konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży zbożowo piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej organizowana w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego – upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych” Organizatorzy merytoryczni:
dr Regina Wierzejska; mgr inż. Magdalena Siuba-Strzelińska
09:00 - 10:00 Rejestracja uczestników
10:00 - 10:10 Powitanie uczestników konferencji, prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dr Regina Wierzejska
SESJA 1
10:10 - 10:40 Zdrowe żywienie – wyzwanie dla wszystkich: producentów, konsumentów, zdrowia publicznego, edukacji, prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz – Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia
10:40 - 11:10 Dieta przeciętnego pacjenta – co wybierać? dr Lucyna Pachocka – Poradnia Chorób Metabolicznych IŻŻ
11:10 - 11:40 Tłuszcze jako produkty i składniki recepturowe żywności. Kierunki wymaganych zmian, dr hab. Hanna Mojska, prof. nazdw. IŻŻ– Zakład Metabolomiki IŻŻ
11:40 - 12:00 Przerwa na kawę
SESJA 2 
12:00 - 12:30 Pieczywo i produkty zbożowe – najważniejsze źródło energii z diety. Wciąż aktualne zalecenie, ale i wymóg wysokiej wartości odżywczej, dr Anna Wojtasik – Zakład Żywności i Suplementów Diety IŻŻ
12:30 - 13:00 Słodkie i słone przekąski. Czy można poprawić ich profil żywieniowy? dr Regina Wierzejska – Zakład Żywienia i Dietetyki IŻŻ
13:00 - 13:30 Reformulacja składu produktów spożywczych w świetle prac High Level Group, mgr Wojciech Kłys – Zakład Żywności i Suplementów Diety IŻŻ
13:30 - 14:10 Przerwa na lunch
SESJA 3
14:10 - 14:40 Edukacja konsumentów, jako motywacja do produkcji żywności prozdrowotnej, mgr inż Magdalena Siuba-Strzelińska – Zakład Żywienia i Dietetyki IŻŻ
14:40 - 16:00 Obrady z udziałem przemysłu spożywczego. Dyskusja potrzeb reformulacji żywności, jej możliwości, wdrażania i barier Paneliści: Marek Przeździak – prezes POLBISCO Stowarzyszenie Polskich Producentów
Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych,
Adam Stępień – dyrektor generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju,
Stanisław Butka – prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej,
Andrzej Gantner – dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności – Związek Pracodawców,
Mirosław Jarosz – dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia,
Regina Wierzejska – pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia
16:00 Zakończenie konferencji

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

TAGI ARTYKUŁU: #Informacja prasowa, #Instytutu Żywności i Żywienia, #Konferencja, #Zdrowe odżywianie

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik
Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań