Purella Food partnerem książki „Pyszności z roślin!” Pawła Ochmana z bloga Weganon

Pasjonat zielonej, wegańskiej kuchni, przyjaciel Chlorelli i ambasador Purella Food - Paweł Ochman z bloga Weganon – wydaje swoją pierwszą książkę kucharską „Pyszności z roślin”! To pozycja, która koniecznie musi znaleźć się na półce każdego smakosza, pełna nowatorskich przepisów na wegańskie słodkości. Ciasta, tarty, lody, sorbety i słodkie śniadania to tylko niektóre z nich. Oparte na roślinnych składnikach z dodatkiem superfoods zawierają witaminy, minerały i przeciwutleniacze, dostarczają energii i odżywiają organizm.

Purella Food współpracuje z Pawłem Ochmanem już od ponad roku. Bardzo cenimy sobie podejście Pawła do sztuki gotowania, jego pomysłowości w tworzeniu nowych przepisów i oczywiście miłości do naszej Chlorelli  - multiwitaminy natury, słodkowodnej algi – mówi Artur Gajewski z Purella Food. Bez wahania i z wielką przyjemnością staliśmy się partnerem jego pierwszej książki kucharskiej.

W „Pyszności z roślin” znajdziemy cenne wskazówki jak stosować zamienniki nabiału, jaj i glutenu.

Desery mają cieszyć oko, podniebienie, ale również stanowić uzupełnienie posiłków w ciągu dnia. Mają dostarczać cennych składników odżywczych. Poprawiać humor, być małą przekąską między posiłkami. Czasem stanowić pełnowartościowe danie. Stosując produkty dobrej jakości osiągniemy ten efekt – mówi autor książki Paweł Ochman. W moich potrawach często wykorzystuje superfoods, takie jak Chlorella, surowe kakao czy dzikie owoce. Zawarte w nich składniki mają dobroczynny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Stymulują odporność, regenerują, wspomagają leczenie wielu schorzeń. Moja współpraca z Purella Food, trwa już od roku. Opiera się na wykorzystaniu produktów firmy w daniach prezentowanych na blogu. Głównie dotyczy Chlorelli, najlepszej jakościowo na rynku. Stosuje ją nie tylko do barwienia dań. Wzbogaca potrawy w żelazo, chlorofil, fitochelatyny pochłaniające metale ciężkie i inne metabolity wtórne glona. Potrawy mają smakować, cieszyć oko i stanowić pełnowartościowy posiłek. Być czymś w rodzaju żywności funkcjonalnej.

Książka „Pyszności z roślin!” już dostępna online: http://www.empik.com/pysznosci-z-roslin-szybkie-wypieki-desery-sniadania-bez-jajek-i-nabialu-ochman-pawel,p1157511986,ksiazka-p.

Na pólkach w księgarniach EMPIK już od 11 października!

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

TAGI ARTYKUŁU: #Informacja prasowa, #Weganizm, #Wegetarianizm, #Zdrowe odżywianie

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik
Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań