Marka Bakal - Mix Ziaren do wypieku chleba pełnoziarnistego bez mąki

Zdrowe odżywianie 27.06.2017
„Rosnący trend zdrowej żywności zdecydowanie zmienia oczekiwania polskich konsumentów i sprawia, że coraz częściej sięgają oni po zdrowe pieczywo. To bardzo dobrze, bo zdrowe i bogate w substancje odżywcze pieczywo powinno być jednym z podstawowych elementów żywieniowych w codziennej diecie.” - mówi Piotr Bieliński, Prezes Zarządu Atlanta Poland S.A.

Bakal Mix Ziaren Do Wypieku Chleba Pełnoziarnistego Bez Mąki to produkt przeznaczony dla konsumentów świadomych zdrowego odżywania, poszukujących zdrowych alternatyw i chcących zachować zbilansowaną dietę. Nie zawiera glutenu, konserwantów oraz dodatku cukru. Jest łatwy w przygotowaniu i nie wymaga wielu dodatkowych składników. „Wystarczy dodać dwa jajka, sól oraz pieprz, przełożyć do załączonej w opakowaniu foremki, upiec w piekarniku i zdrowy chleb gotowy!” – dodaje Piotr Bieliński.

Bakal 4 ZIARNA to kompozycja czterech specjalnie dobranych, wartościowych ziaren, wśród których znajdują się: pestki dyni, siemię lniane, sezam jasny i słonecznik. Wszystkie cztery składniki są cennym źródłem białka, błonnika pokarmowego, witamin i innych wartości odżywczych oraz mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu.

Marka Bakal, należąca do firmy Atlanta Poland S.A., oferuje na polskim rynku spożywczym zdrowy zamiennik pieczywa – Mix Ziaren Do Wypieku Chleba Pełnoziarnistego Bez Mąki. To gotowa mieszanka pełnowartościowych ziaren. Do opakowania producent dołącza odpowiednią foremkę do pieczenia. W 2016 roku produkt 4 ZIARNA otrzymał Certyfikat Dobry Produkt, nadany przez Portal Spożywczy, w kategorii „Produkt innowacyjny”.

Firma Atlanta Poland S.A. istnieje na rynku od 1990 roku i jest jedną z największych firm działających w Polsce w obszarze handlu bakaliami. Od 2009 roku rozwija się również w handlu detalicznym oferując szeroką gamę bakalii konfekcjonowanych pod marką Bakal.

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

TAGI ARTYKUŁU: #Informacja prasowa, #Zdrowe odżywianie

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik
Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań