Cebulka marynowana złota OLE!

Zdrowe odżywianie 17.04.2019
Już niedługo wyczekiwana przez wszystkich majówka – czas odpoczynku na świeżym powietrzu, relaksu i chwili wytchnienia od codziennych obowiązków. Świat wówczas zwalnia, a my mamy możliwość spotkania się z przyjaciółmi przy grillu.

Na początku maja pogoda sprzyja wypoczynkowi na łonie natury. W tym czasie wielu z nas decyduje się wyjechać na działkę, nad morze lub jezioro. Tam czytamy książki, słuchamy muzyki i robimy wszystko, na co brakuje nam czasu na co dzień.

Nieodzownym elementem pogodnej majówki jest też grill. To właśnie wówczas dla wielu osób rozpoczyna się sezon na dania z rusztu. Wrzucamy na niego kiełbaski, mięsa, ryby, a coraz częściej również warzywa. Przygotowujemy również lekkie sałatki i sosy. Podpowiadamy, które z nich zachwycą gości!

Czosnkowy dip z ziołami i cebulką

Sos czosnkowy ze świeżymi ziołami idealnie pasuje do mięs, np. karkówki, jak i grzanek. Przygotowuje się go bardzo łatwo, gdyż wystarczy drobno posiekać czosnek i zioła, np. miętę, następnie dodać je do jogurtu z dodatkiem łyżki majonezu i doprawić solą i pieprzem. Sos warto przygotować godzinę lub dwie przed podaniem, by jego smak stał się intensywniejszy.

Warto zrobić również bardziej klasyczny sos, np. pomidorowy z bazylią lub paprykowy. Doskonałym uwieńczeniem takiego dipu będzie cebulka marynowana złota OLE!, która kusi pięknym złocistym kolorem, ale także oryginalnym aromatem. 

Sałatki i przystawki

Nieodłącznym elementem grillowej uczty są sałatki. Im lżejsze, tym lepiej. Najlepiej sprawdza się mix sałat z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek, świeżego zielonego ogórka, całość skropiona doskonałym olejem z ziołami ze słoiczka suszonych pomidorów OLE!. Sprawdzają się też przekąski, np. cebulka marynowana złota OLE! z dodatkiem drobno posiekanej papryczki chilli. Całość doprawia się miodem, co stanowi o niebagatelnym i ciekawym smaku tej potrawy. Same cebulki są tak smaczne, że można je postawić na stół samodzielnie, np. tuż obok oliwek. W ten sposób zaproponujemy naszym gościom smaczną, kolorową i niebanalną przekąskę.

Majowy piknik

Z roku na rok rośnie liczba osób, które decydują się spędzić majówkę aktywnie. Popieramy ten sposób odpoczynku, bo jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia i samopoczucia. Jeśli wybieramy się na przejażdżkę rowerem, musimy zabrać ze sobą coś do jedzenia. Jeśli wiemy, że w miejscu docelowym będziemy mieli możliwość rozpalenia ogniska, wykorzystajmy to! To świetna zabawa, ale też prawdziwa uczta dla zmysłów. Do plecaka wystarczy zabrać kiełbasę (tę można też kupić w lokalnym sklepie), napoje i przekąski. I tu sprawdzą się dodatki, takie jak suszone pomidory, oliwki czy cebulka marynowana. Zamknięte są w słoiczkach, dzięki czemu łatwo zabrać je ze sobą.


Po zjedzeniu można je szczelnie zamknąć. Do momentu otwarcia nie muszą być też przechowywane w chłodzie. Co ważne, będą to fantastycznie spędzone chwile, które pozostaną w pamięci na długo. Majówka to przez wielu bardzo wyczekiwany czas!. Nie ma znaczenia, czy w planach jest kilka dni wypoczynku czy tylko jeden dzień relaksu, ważne by czas ten wykorzystać jak w ulubiony dla siebie sposób. Słoneczna aura, ciepło, doborowe towarzystwo i smaczne jedzenie na pewno dla wielu będą gwarancją cudownie spędzonego długiego weekendu!

Cebulka marynowana złota OLE!

Pojemność: 305 ml

Cena: około 7 zł

 

Więcej na: www.wole-ole.pl

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogą elektroniczną i telefoniczną w celach marketingowych, w szczególności w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

TAGI ARTYKUŁU: #Profilaktyka zdrowotna, #Przekąski, #Zdrowe odżywianie

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań