Czytajmy składy!

W pierwszy weekend grudnia w Warszawie odbędą się Targi Czytaj Skład Poleca Dobrą Żywność i Kosmetyki, które powinien odwiedzić każdy, dla kogo ważny jest skład produktów codziennego użytku. W programie: wykłady, spotkania z ekspertami i atrakcje na stoiskach zaproszonych do udziału marek.

Czytanie składu powinno stać się nawykiem, ponieważ jako konsumenci mamy wpływ na to czy na rynku będzie więcej produktów dobrej jakości. Targi będą okazją do poznania oferty producentów artykułów spożywczych i kosmetyków, które wyróżniają się zawartością wartościowych składników. Wśród producentów żywności na swoje stoisko zaprosi między innymi marka Barilla. Ulubiona marka Włochów, znana jest z makaronów i sosów o pełnowartościowych składach, bez konserwantów.

Marka Barilla przywiązuje do składu produktów bardzo dużą wagę. Makarony produkowane są w stu procentach z pszenicy durum, która ma korzystny wpływ na organizm człowieka. Sosy zawierają tylko naturalne składniki i są bez konserwantów. Co istotne dla osób nie tolerujacych gluten – wszystkie receptury sosów są bezgluntenowe.Kierujemy się zasadą „Dobre dla Ciebie, dobre dla planety”.Utrzymywanie najwyżej jakości produktów, idzie w parze z minimalizowaniem negatywnego wpływu procesów produkcji na środowisko naturalne – podkreśla Marta Martys, Marketing Manager.

Podczas pierwszego dnia targów na stoisku marki Barilla będzie można spróbować dań przygotowanych przez kucharza Pawła Gałeckiego, który znalazł się w pierwszej piątce międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World Championship 2018. W menu potrawy takie jak Casarecce z śmietanowym sosem z jajkiem, chrzanem, ziemniakiem oraz szczypiorkiem, Spaghetti gluten free z hummusem, brokułem marchewką i pudrem z oliwek, Fusilli z groszkiem cukrowym, gorgonzolą kolendrą oraz sosem pesto Barilla… Brzmi dobrze? To tylko wybrane dania, które mistrz kuchni włoskiej przygotował na tę okazję. Warto podpatrzeć jakie triki kulinarne stosuje na co dzień Paweł Gałecki, aby potrawa rewelacyjnie smakowała i pięknie się prezentowała.

Dieta śródziemnomorska wpływa pozytywnie nie tylko na nasze zdrowie, lecz także dobre samopoczucie. Wygląd, smak, zapach – wszystko ma sprawiać, że będziemy mieli ochotę celebrować posiłek w gronie najbliższych. Jednocześnie kuchnia włoska jest prosta w przygotowaniu – minimum wysiłku, maksimum smaku! – mówi Paweł Gałecki, na co dzień gotujący w restauracji Piano w Lublinie.

Drugiego dnia na stoisku marki Barilla zagości ekspert – Martyna Smolińska.

Każdy, kto będzie zainteresowany uzyskaniem profesjonalnej porady dietetyka, będzie mógł odwiedzić stoisko i dowiedzieć się jakie produkty należy wprowadzić do codziennej diety, a czego lepiej unikać. Będzie można również posłuchać wykładu Pani Martyny Smolińskiej na temat „Makaron? Nie taki zły jak myślisz”, w którym w przystępny sposób przedstawi dietetyczne zalecenia dotyczące mącznych produktów.

 

To tylko wybrane atrakcje, które czekają na uczestników Targów Czytaj Skład Poleca. Warto wybrać się w dniach 1-2 grudnia do Domu Braci Jabłkowskich, przy ulicy Brackiej 25 i wyjść ze sporą dawką wiedzy na temat tego jak czytać składy i świadomie wybierać pełnowartościowe produkty.  

 

TARGI CZYTAJ SKŁAD POLECA DOBRĄ ŻYWNOŚĆ I KOSMETYKI

1-2 grudnia 2018

Dom Braci Jabłkowskich,  ul. Bracka 25,  Warszawa

***

Barilla to włoski producent najwyższej jakości makaronów i sosów dystrybuowanych na terenie całego świata od ponad 140 lat. W Polsce dostępne są makarony w wersji klasycznej, takie jak na przykład: Farfalle, Penne Rigate, Fusilli, Spaghetti, po bardziej wyszukane z linii Collezione: Castellane, Orecchiette, Casarecce, Tagliatelle, Pappardelle czy Lasagne. Oprócz odmian klasycznych, Barilla stworzyła również makarony pełnoziarniste. Aby skomponować idealne dania, Barilla oferuje wiele rodzajów sosów i pesto, od znanych i popularnych, jak na przykład Bolognese, Arrabbiata czy Pesto alla Genovese, po bardziej unikalne receptury, takie jak Pecorino i Ricotta.

 

Więcej informacji na:                                                                

www.barilla.pl:                                                                                          

www.barillacfn.com                                                                

www.barillagroup.com                                                          

www.academiabarilla.com                                                       

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogą elektroniczną i telefoniczną w celach marketingowych, w szczególności w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

TAGI ARTYKUŁU: #Informacja prasowa, #Targi

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik


Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań